1. Kezdőlap
  2. /
  3. Konyha tippek
  4. /
  5. Dekoráció
  6. /
  7. Varázslatos reggeli tükörtojás, pirítóssal.

Varázslatos reggeli tükörtojás, pirítóssal.

[avon]

Bizonyára minden házigazda beleesett abba a dilemmába, hogy mivel dobhatná fel egy kicsit a reggeli hangulatát. Hát jöjjön pár dekoratív ötlet a “Varázslatos tükörtojás”-sal.

Házi pirítós formás tükörtojással:

Vegyünk pár szelet szendvics kenyeret és szúrjuk ki a közepét egy tükörtojás készítő formával. Fogjunk egy serpenyőt (ajánlatos teflon, vagy még inkább kerámia bevonatos serpenyőt használni), majd kenjük ki az alját vajjal (esetleg zsírral, vagy olajjal) és tegyük rá a kilyukasztott kenyér szeleteinket. Figyeljünk rá, hogy ne sok vajat használjunk, nehogy eláztassuk a kenyeret. Elkezdjük megpirítani a kenyér egyik oldalát, majd ha számunkra kellően megpirult, forgassuk meg. Ezután a kenyér kiszúrt részébe óvatosan beletörünk egy tojást. Ha elkezd összesülni, egy csipet sót szórunk rá.

Fogunk pár szelet parizert, sonkaszeletet, stb … és a tükörtojás készítő segítségével, azonos alakú szalámikat készítünk, mint a kiszúrt kenyér formánk. A kiszúrt kenyér darabok mindkét oldalát szintén megpirítjuk, majd a tükörtojás készítőt rakjuk a serpenyőbe, nyelét felfelé hajtva. Beletörjük a tojást és megsütjük.

Tálalásnál a kenyér közepén megsült tükörtojást egy kis petrezselyem zölddel megszórjuk, esetleg pirított bacont teszünk mellé. A tükörtojás készítő formával megformált kenyér pirítósunkra egy szelet kiszúrt felvágottat teszünk, majd rá a tükörtojás készítő formában sütött tojásunkat.

További ötletek:

Related products

Menü