Leírás
Négyrészes kiszúrókészlet, mellyel gyönyörű fondant vagy marcipán rózsákat készíthetünk.
A következőkre lesz szükség:
– Fondant vagy marcipán massza
– Rózsaszirom kiszúró
– Modellező készlet
– Szivacstábla
– Nyújtófa
– Ecset és víz
– Keményítő a nyújtáshoz
A fondantot vagy marcipánt gyúrjuk át, majd nyújtsuk vékonyra kevés keményítővel megszórt felületen. Szúrjuk ki az ötágú kiszúróval a fondantot, majd a szirmokat a formázóval vékonyítsuk el. Készítsünk még 2-3 ilyen kiszúrt alapot. Nedvesítsük meg egy vizes ecsettel az első virágszirom alapot.
Készítsünk egy kis kúpot a rózsa közepének, majd helyezzük az első virágszirom közepére. Egyesével hajtsuk fel a szirmokat a kúpra úgy, hogy a tetejét kissé visszahajtjuk, mint a rózsa szirmait. Ha felkerült mind az öt szirom, helyezzük a következő kiszúrt és megnedvesített sziromra, és azt is hajtsuk a virág közepébe.
Nézd meg hasonló fondant készítéssel kapcsolatos termékeinket itt!