1. Kezdőlap
  2. /
  3. Konyha tippek
  4. /
  5. Elkészítési ötletek
  6. /
  7. Házi jégkrém készítése

Házi jégkrém készítése

Tikkasztó hőség gyötör? Nem bírod a nyár melegét? Hűtsd le magad egy jó jégkrémmel. Ha nincs otthon ne csüggedj! Itt van néhány recept, hogy éld túl a nyomasztó meleget.

Málnás / epres jégkrém

Hozzávalók:

  • fél kg málna vagy eper
  • 1 dl tejszín
  • méz

A tejszínt, a mézet és az epret egy turmix gépen leturmixolom és az így kapott elegyet a jégkrém készítő formákba töltöm, majd beteszem a mélyhűtőbe. Ha kellően megfagyott, kivesszük a formákból és elfogyasztjuk. Esetleg a jégkrémet vodkával, vagy hozzá illő alkohollal keverhetjük.

Csokoládé bevonatú vanilia jégkrém

Hozzávalók:

  • 2,5 dl zsíros habtejszín
  • 2-3 evőkanál porcukor/vaníliás cukor
  • vaníliakivonat/fél rúd vanília magjai

a bevonathoz:

  • 3-5 dkg étcsokoládé

Egy magas falú tálban gépi habverővel elkezdem felverni a hidegre hűtött tejszínt. Hozzáadom a cukrot és a vaníliát (esetleg kis rumot), miután krémessé válik. Addig verem, míg egészen kemény nem lesz. Ezután egy nagy kanállal elkezdem a jégkrém készítő formákba tölteni úgy, hogy a formák alját az asztalhoz kocogtatom, hogy ne maradjanak benne légbuborékok. Lefagyasztom. Mikor megfagyott, gőz felett csokoládét olvasztok és belemártom a jégkrémeket vagy bekenem őket egy ecsettel, utóbbi esetben kevésbé szép, de vékonyabb lesz a réteg. Azonnal fogyasztom, vagy celofánba csomagolva visszateszem a mélyhűtőbe.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

További ötletek itt találhatók!

 

Related products

Menü